Juni 2024 | Creatief gekookt: jong en oud in de keuken

Op 8 juni organiseerde Eetbaar Ede (in samenwerking met het Europese BRIDGE-project) een kookevent in Buurthuis ’t Laag in Bennekom. Jongeren en ouderen hebben tijdens dit event samen ‘improviserend’ gekookt en nagedacht over het gezonder en duurzamer maken van traditionele Hollandse gerechten.  

De jongeren hebben de ouderen geïnterviewd over hun favoriete gerecht en hebben daarna samen een gezonde stamppot, een vega burger en een saus gemaakt. Experimenteren en creativiteit stond daarbij voorop. Zo is er bijvoorbeeld nagedacht over het vervangen van vlees met alternatieve eiwitten, zoals lupinebonen, tempeh en allerlei soorten noten. Iedereen was ook erg verrast hoe gemakkelijk jezelf een vega burger kunt maken en daarin ook volop kunt variëren.

De verschillende stampotten en burgers zijn door de deelnemers geproefd en het was heerlijk!

Na deze hoofdmaaltijd stonden er als toetje nog pannenkoeken met fruit op het menu. De verschillende teams kregen de opdracht om daarbij ook met andere soorten meel te experimenteren zoals bijvoorbeeld havermeel, spelt, maismeel en amandelmeel. Ook deze opdracht leverde een heerlijk toetje op.

Iedereen ging aan het einde van de middag tevreden en blij naar huis. Jong en ‘oud’ hebben veel van en aan elkaar geleerd.  Dit smaakt duidelijk naar meer! En, het is bijna zeker dat er de komende weken door de deelnemers volop samen in de keuken geëxperimenteerd gaat worden.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud