Over Eetbaar Ede

Eetbaar Ede is een groep bevlogen Edenaren die werken aan gezond, duurzaam, lokaal en betaalbaar voedsel voor alle inwoners van gemeente Ede. Eetbaar Ede organiseert Foodfloor bijeenkomsten, ondersteunt de Voedselraad en houdt een website bij met nieuws en activiteiten over voedsel in Ede. Ook organiseert en ondersteunt Eetbaar Ede campagnes en projecten die bijdragen aan het bevorderen van haar missie en doelstellingen.

Eetbaar Ede staat als Stichting Smaakstad Ede ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Stichting Smaakstad Ede is opgericht in 2014. De eerste activiteit van Stichting Smaakstad was de uitwerking van ‘Ede Hoofdstad van de Smaak’. 

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via het contact formulier op deze site of mailen naar info@eetbaarede.nl

Actuele ontwikkelingen kun je volgen via onze sociale media:

Bestuur

Hilda Weges

Hilda is al sinds 2014 bij Eetbaar Ede betrokken en heeft ook de Voedselraad in  Ede opgestart. Sinds 2021 is zij voorzitter van eetbaar Ede. Hilda heeft haar hele loopbaan in verschillende functies in het onderwijs gewerkt en werkt de laatste jaren als projectmanager en adviseur in projecten op het terrein duurzaamheid, voeding en onderwijs. 

Ariejanne Timmermans-Wolthuis

Ariejanne werkt als Team coördinator bij SBB voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid. Daarnaast is ze medeoprichter van de Kernhemse moestuin: De Vrolijke Pastinaak. Zij heeft dit project een zevental jaar geleid. Zij is penningmeester van het bestuur.

Anouk Clabbers

Anouk werkt op verschillende terreinen samen met bewoners(initiatieven) aan duurzame transities; van lokale voedseltransitie tot warmtetransitie in de wijken. Voor Eetbaar Ede werkt zij aan het stimuleren en zichtbaar maken van Edese voedselinitiatieven en het betrekken van bewoners daarbij. Zij is secretaris in het bestuur en betrokken bij Eetbaar Ede sinds 2016.

 

Patricia_S

Patricia Lemmes

Patricia is kok bij Linke Soep en organiseert de Food Floor bijeenkomsten

 

Ga naar de inhoud