Wat wij doen

Eetbaar Ede is een groep van mensen en initiatiefnemers die samen werken aan de voedseltransitie in gemeente Ede. Wij vinden het belangrijk dat duurzaam, gezond, lokaal en betaalbaar voedsel voor iedereen in Ede mogelijk wordt.

Om dat te bereiken werken we samen met de vele voedselinitiatieven in Ede. We organiseren geregeld een FoodFloor bijeenkomst waar initiatieven en inwoners van gemeente Ede elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. De FoodFloor is ook de plek waar niehttps://eetbaarede.nl/activiteiten/uwe initiatieven hulp kunnen krijgen van ons netwerk.

Op eetbaarede.nl staat een kaart met alle voedselinitiatieven die actief zijn in Ede. Ook vind je daar voedselactiviteiten waar je aan mee kunt doen en voedselverhalen over Edese inwoners die iets bijzonders doen op het gebied van gezonde, duurzame en betaalbare voeding.

Eetbaar Ede ondersteunt ook de Voedselraad. De Voedselraad bestaat uit betrokken Edenaren die deskundig zijn op het gebied van voedsel. Zij komen eens per 2 maanden bij elkaar en geven de gemeente Ede gevraagd en ongevraagd advies over het voedselbeleid.

Ga naar de inhoud