Gezonde school coordinator gemeente Ede | vacature

Wil jij scholen in Ede ondersteunen bij opzetten of uitwerken van voedselonderwijs? Gemeente Ede heeft nu een vacature voor een Gezonde School Coördinator voor schooljaar 2022-2023!

Vacature tekst gemeente Ede:

“Ben jij een echte organisator en netwerker, en lijkt het je leuk om scholen te ondersteunen bij voedselonderwijs? Misschien is deze opdracht voor een Gezonde School Coördinator bij de gemeente Ede dan iets voor jou!

Uit een recent onderzoek op het gebied van voedselonderwijs in onze gemeente bleek dat scholen veel ambities hebben, maar vaak onder andere niet de capaciteit hebben om dit op te pakken. Met de hulp van de Gezonde School Coördinator kunnen scholen nu een vliegende start maken, waarna zij zelf structureel voedselonderwijs kunnen voortzetten.

Wie zoeken we?
Herken jij jezelf als enthousiast, iemand met de mentaliteit om de handen uit de mouw te steken, en heb jij affiniteit met het thema Voeding? Dan is deze opdracht wellicht iets voor jou. Het is daarnaast een pré als je een lerarenachtergrond of leefstijlachtergrond hebt.

We zoeken een Gezonde School Coördinator (GSC) voor schooljaar 2022-2023. In deze functie begeleid je elke school ongeveer 6 uur op locatie bij het opzetten van voedselonderwijs. Je voert deze opdracht uit namens de gemeente Ede.

Wat doet een Gezonde School Coördinator?
Als Gezonde School Coördinator ben je het aanspreekpunt op het gebied van voedselonderwijs voor een geselecteerd aantal scholen in onze gemeente. Je begeleidt ze met het opzetten van voedselonderwijs door bijvoorbeeld:
• het coördineren van activiteiten, bijvoorbeeld gastlessen;
• leerlingen, medewerkers en ouders te betrekken, bijvoorbeeld door een werkgroep op te zetten;
• subsidies aan te vragen.
De scholen bepalen het tempo en de stappen die zij willen zetten. De Gezonde School Coördinator adviseert ze hierbij.

Als Gezonde School Coördinator werk je samen met de Gezonde School Adviseur van de GGD in de gemeente. De Gezonde School Adviseur ondersteunt de Coördinator en adviseert en begeleidt de scholen bij de uitvoering van de Gezonde School-aanpak of het ondersteuningsaanbod.

Wat bieden we?
Een opdracht voor 18 tot 36 uur per week, gedurende schooljaar 2022-2023. Daarnaast zorgen we voor een goede begeleiding gedurende de opdracht, via onze interne en externe netwerk.

Ben je geïnteresseerd stuur dan je offerte en motivatie naar voedselonderwijs@ede.nl voor woensdag 21 september. Daarna nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.”

Deel dit bericht via:

Naar de inhoud springen