Gezond en duurzaam voedsel ook voor mensen in armoede | 7 oktober

7 oktober organiseert een aantal organisaties een (netwerk)bijeenkomst met als thema ‘gezond en duurzaam voedsel ook voor mensen in armoede’. De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur op Landgoed Zonneoord in Ede.

“Het aantal mensen in armoede in Nederland neemt snel toe. Tegelijkertijd neemt de voedselverspilling af. Voedselbanken hebben daardoor toenemende moeite om hun klanten te voorzien van verse groente en fruit. Er is een groeiend aantal lokale initiatieven dat voedsel verzorgt voor mensen in armoede. Van voedseltuinen bij zorgboerderijen, vrijwilligers die samen een voedseltuin runnen, tot een SRV wagen die mensen in kwetsbare wijken voorziet van goedkope B- kwaliteit groentes. Ook gemeentelijke voedselraden en voedselagenda’s hebben steeds meer aandacht voor inclusief gezond voedsel. De initiatieven kennen elkaar vaak niet en vinden allemaal zelf het wiel uit. In deze bijeenkomst verkennen we de verschillende concepten, delen we kennis en inspiratie en geven we een gezicht aan de beweging, die samen bouwt aan een gezonde, inclusieve voedselomgeving.”

Het is bedoeld voor initiatieven, zorgboeren, gemeentes, voedselraden, de bijeenkomst wordt georganiseerd door Zorgboeren, Fondsenbeheer Landbouw en Zorg en Citydeal Gezonde en duurzame voedselomgeving.

Datum: Vrijdag 7 oktober 10.00-12.00 uur Zonneoord, Lunteren, met aansluitend een gratis lunchpakket. 

Deelname is gratis, geef je hier op.

X