Eetvallei

 logoPaarsCompleeteetvallei

Over Eetvallei

Eetvallei is een digitaal platform waar consumenten streekproducten kunnen bestellen die uit de eigen regio komen, kunnen worden afgehaald en thuisbezorgd. Daarnaast wordt het mogelijk om (gastronomische) recepten met ingrediënten te bestellen of een maaltijd in een restaurant te boeken. Hieronder staan deze 3 mogelijkheden verder uitgelegd.

1 Losse streekproducten

U kunt zelf vrij kiezen uit het assortiment van alle deelnemende streekproducenten in het gebied van de Gelderse Vallei. Eetvallei probeert de klantvraag en het productaanbod geografisch gezien zo dichtbij mogelijk aan elkaar te koppelen. Dit bespaart kilometers, dus belast het milieu minder en zorgt ervoor dat de klant en de maker van het product elkaar kunnen kennen uit de buurt of regio. Meer info op www.eetvallei.nl

2 Zelf keukenprin(se)s zijn

Nu stap 1 een feit is, is Eetvallei bezig een aantal (thuis)koks uit de regio te vragen een deel van hun keukengeheimen prijs te geven en met u te delen. In de vorm van unieke recepten komen ze u ter beschikking en leveren we de noodzakelijke ingrediënten uit de streek er voor u bij.

3 Horeca service

Daarnaast wil Eetvallei het mogelijk maken om maaltijden, die volledig of deels bereid zijn met streekproducten, te kunnen reserveren in deelnemende restaurants in uw buurt.

Waarom EETVALLEI?

Deze online streekwinkel is ontstaan om het makkelijker te maken om streekproducten uit de regio Ede en omstreken te kunnen kopen als consument uit diezelfde regio. De beschikbaarheid van die mooie ambachtelijke producten, die gemaakt zijn op hun eigen unieke plekje met ieder hun eigen verhaal, is nl. nogal versnipperd. Er zijn mooie smaakfietsroutes samengesteld waardoor je de prachtige omgeving rond Ede kunt verkennen en die mooie bedrijfjes kunt bezoeken. Dat is leuk (echt!) voor een dagje uit met zomers weer, maar als je er dagelijks mee wilt koken, kun je aardig op gaan zien tegen het steeds weer afleggen van die afstanden …

Daarom is deze digitale streekwinkel gemaakt. U kunt op uw gemak, op uw eigen tijd rondkijken tussen het assortiment van de vele streekproducenten en een bestelling doen. Wij doen dan de boodschappen voor u, zetten het klaar op het ophaalpunt of komen die thuisbezorgen (zonder bezorgkosten in de gemeente Ede en Wageningen).Meer informatie op www.eetvallei.nl.

Smaakstad Ede wil bijdragen aan het verkorten van de voedselketen, de verkoop van streekproducten bevorderen en staat daarom achter de missie van Eetvallei om het voor consumenten makkelijker te maken om streekproducten te kopen.