Word moestuincoach in Ede

Wil je scholen en kinderopvang in Ede helpen in de moestuin? Volg de cursus voor moestuincoach en je kan aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren.

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse impulsen van Jong Leren Eten worden scholen gestimuleerd om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom is er behoefte aan moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

Verwacht een praktijkgerichte opleiding met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Naast de 4 opleidingsdagen voorzie je ook tijd om thuisopdrachten uit te werken en zoek je zelf een school waar je een korte gastles mag komen geven. De opdrachten geven je een goed beeld van wat er in de praktijk als moestuincoach van jou verwacht zal worden. Na de opleiding kan je aan de slag als vrijwilliger of met een vergoeding die je zelf met school/kinderopvang afstemt.

Kijk voor meer informatie over de opleiding voor moestuincoach op de site van IVN

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud