Windkorenmolen De Vlijt

Windkoren molen De Vlijt verkoopt allerhande biologische en niet biologische granen, meelproducten en diverse andere bakproducten. Openingsdagen donderdag, vrijdag en zaterdag. Bekijk voor actuele informatie en openingstijden de website van Windkorenmolen De Vlijt in Wageningen.

Van de website van Windkorenmolen De Vlijt: “De Vlijt maakt uitsluitend gebruik van de beste biologische grondstoffen die verkrijgbaar zijn. Unique sellingpoint van De Vlijt is dat een groot aantal van de biologische granen zowel 100% Nederlands zijn (o.a. tarwe, spelt en rogge). Want een intensieve samenwerking tussen boer, molenaar en bakker geeft duidelijkheid over de herkomst van de grondstoffen en bevordert de transparantie in de keten. De aandacht voor en vraag naar regionale producten is een toenemende trend geworden onder consumenten met transparantie in de keten en aandacht voor lokale producten. 

De Vlijt is ervan overtuigd dat het mogelijk is om verschillende biologische granen in Nederland met een goede bakkwaliteit te telen. Het vraagt wel een goede afstemming van ras en teeltechnieken op grondsoort en klimaat. André Jurrius van Ekoboerderij De Lingehof in Hemmen teelt de tarwe en spelt voor De Vlijt. De rogge wordt geteeld op de Wageningse Eng, terwijl de biologische gerst en haver uit Groningen komen.”

X