Voedselonderwijs in regio Foodvalley

In de hele FoodValley krijgen kinderen van groep 5 t/m 8 straks voedselonderwijs. Drie regio’s gaan samen werken aan de uitvoer van dit plan: Greenport Venlo, AgriFood Capital Noordoost-Brabant (AFC) en Regio Foodvalley, verenigd in Food NL. Kinderen in de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs leren daarmee de waarde van goede voeding kennen.

In het voedseleducatieplan worden kinderen interactief meegenomen op het terrein van milieu (voedselverspilling) en gezondheid (levensstijl/consumptie). Partners uit de voedselbranche sluiten hierbij aan, onder andere door bezoeken of het verzorgen van kooklessen.

Door al jong dit bewustzijn te stimuleren is de kans dat je als volwassene de juiste keuzes maakt het grootst. Daarom is het goed dat kinderen zich van jongs af aan bewust zijn van die verantwoorde keuzes: bij het kopen én eten van voedsel. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor ieders gezondheid, zeker op de langere termijn. Dat vraagt om meer en eenduidige aandacht, onder andere door inbedding in het onderwijssysteem.

De drie regio’s worden vertegenwoordigd door wethouder Meijer (Ede, namens Regio Foodvalley), wethouder Tegels (Horst aan de Maas, namens regio Greenport Venlo) en burgemeester Van Rooij (Meierijstad, namens Regio AgriFood Capital) die met hun handtekening het belang van voedseleducatie voor jonge kinderen onderstrepen. Met deze overeenkomst spreken zij af samen te werken op dit thema.

Voor meer informatie zie site van Foodvalley

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud