Voedsel verbindt Ede; we ontmoeten elkaar, activiteiten ontstaan en verhalen worden verteld, bekijk de verhalen van mooie Edese initiatieven hieronder en lees ‘Wat Food voor Ede doet’:

De Trapakkers

‘Het kaf van het koren scheiden’, wie kent die uitspraak niet? De mannen en vrouwen van de Trapakkers doen het nog: met een vlegel slaan

Read More »

Kruidentuin Kernhem

Naast Huis Kernhem, een beetje verstopt achter hoge beukenhagen ligt een levend museum dat je misschien nog nooit gezien hebt: kruidentuin Kernhem. De kruidentuin is

Read More »

Notenteelt in gemeente Ede

Notenbomen zijn terug van weggeweest. Met name agrariërs herontdekken de kansen van notenteelt, ook in gemeente Ede. Noten bevatten namelijk veel eiwitten en spelen daarom

Read More »

Versetalage Stadspoort

De versetalage van Boer Thijs in Stadspoort wordt sinds september 2020 beheerd door ‘Appeltje-Eitje automaten’ . Zij beheren al een aantal automaten in deze regio.

Read More »

‘Cook & meer’

In april won COOK & meer de tweede prijs in de FoodFloor ideeën wedstrijd. Hoe is het sindsdien met COOK & meer gegaan? “Het is

Read More »

Wijn uit Ede

 “Steeds meer mensen kennen nu onze wijn uit Ede” zegt Lucille Bleeker van Zuid-Veluwe wijn. “We krijgen heel veel enthousiaste reacties. Mensen vinden het super

Read More »

Stadsgeiten en Boerenbok

“Eet je geitenkaas, eet dan ook het geitenvlees dat er bij hoort” dat is de boodschap van Stadsgeiten en Boerenbok. Ze wonnen de FoodFloor wedstijd

Read More »

Gezonde sportkantine

VV Bennekom en korfbalclub DVO Accountor (samen op de foto met wethouder Leon Meijer) zijn gestart met de pilot ‘gezonde sportkantine’. Sportievelingen hebben sinds de

Read More »

Eetbare Groenstrook De Koekelt

In Ede hebben we sinds enige tijd een ‘eetbare groenstrook’. Het is het eerste project van Voedselbossen Ede.  Maria van Maanen, initiatiefnemer van deze groep

Read More »

X