Smaakpark Ede: permanent foodfestival

Het SmaakPark in Ede is helaas failliet gegaan.

Een bezoek aan het SmaakPark is een culinaire ontdekkingstocht waar alles draait om verantwoorde voeding. Een soort permanent Foodfestival voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten

Voor jong en oud, voor particulier en bedrijf: voor iedereen zal er wel iets culinairs te beleven zijn. Kweeperen, desembrood, wijngaardslakken, pastinaak, scharrelgeiten, sprinkhanen, houtgerijpte zuurkool, bier, diervriendelijke hamburgers en ambachtelijke kazen: zomaar een greep uit producten waarvan de bezoekers in het park kunnen ervaren (en proeven natuurlijk) hoe het groeit, bloeit of gemaakt wordt.

In het park zullen we onze bezoekers inspireren om op een andere manier naar hun voeding te gaan kijken. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met lokale producenten, kenniscentra, overheden, scholen en kleine food-ondernemers uit de Regio Food Valley. Iedereen die met duurzame/gezonde voeding bezig is, kan bij ons een plek krijgen om zijn/haar producten te bedenken, te produceren, te laten proeven en te verkopen.

Het park zal worden gerealiseerd in en rondom een nog om te bouwen sporthal op de voormalige Mauritskazerne in Ede. De afgelopen 3 jaar hebben we in samenwerking met de gemeente Ede, Urban Climate Architects, landschapsarchitect Rob Roggema en Jan Paul van de Hoef van Keus Bedrijfsmakelaars een uitgebreid plan voor deze locatie ontwikkeld. De gemeente Ede is bezig het bestemmingsplan te wijzigen, zodat al onze plannen uitgevoerd kunnen worden.

Maar je kunt er ook nu al terecht. We hebben een deel van het pand omgebouwd tot kookschool (kookstudio) en een ruimte om te dineren. Kijk bij kookschool en eten & drinken voor meer informatie en de mogelijkheid om een workshop, diner of ruimte te boeken. Meer informatie op www.smaakparkede.nl

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud