Samen eten bij Cultura Stadspoort in themamaand duurzaamheid

“Als je samen eet, ontstaan er altijd gesprekken” vertelt Karlijn Mulder van Stadspoort Cultura. “Bij ons in de wijk zijn er heel veel verschillende culturen, natuurlijk zijn er soms vooroordelen, maar je ziet dat er begrip ontstaat als mensen samen eten en elkaar leren kennen. Het is ook leuk om te zien dat de buurtmaaltijden waar Surinaams gekookt wordt, of een andere buitenlandse keuken, altijd drukker bezocht worden dan de maaltijden waar we Hollandse stamppotten serveren. Op die manier bereiken we ook dat mensen van verschillende achtergronden elkaar leren kennen.”

Cultura Stadspoort

Cultura Stadspoort is een samenwerking tussen Cultura en Malkander. Het is een ontmoetingscentrum en bibliotheek ineen. Door die combinatie is Cultura Stadspoort anders dan andere centra en heel druk bezocht. “gemiddeld bezoeken 6000 mensen per maand Cultura Stadspoort”, vertelt Karlijn. “Dat zijn bezoekers van de bibliotheek, maar er worden ook dagelijks meerdere activiteiten georganiseerd waar mensen voor langskomen, zoals computerochtend of hobbyclub.”

Ontmoeting

De buurtmaaltijden en de koffieochtenden zijn belangrijke momenten voor ontmoeting. Daarom wil Cultura Stadspoort in de maand november, themamaand duurzaamheid bij de bibliotheek, extra aandacht besteden aan de maaltijden. Helemaal passend binnen de ambitie in Ede om gezonder, lokaler en duurzamer te consumeren.

Themamaand Nederland Leest over duurzaamheid

Tijdens de themamaand duurzaamheid van Nederlands Leest, is er een vegetarische maaltijd, een veganistische maaltijd, er wordt gekookt uit de moestuin en er wordt een biologische maaltijd gekookt. Vind je het leuk om te helpen of om mee te eten? Geef je dan op bij Cultura Stadspoort.

X