Pantry geopend op station Ede-Wageningen

Op maandag 19 september is op station Ede-Wageningen de Pantry geopend. Dit is een unieke pop-up store met gezond en lokaal eten en drinken. De Pantry is een onbemande streekwinkel met verse producten van lokale leveranciers, zoals bijvoorbeeld lekkere kant en klaar maaltijden van Het Smaakpark en Urban Funghi, groente van Vallei Streekgroente en pindakaas en brood uit de regio.

De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het station, ruim 19 uur per dag. Handig als je snel een ‘gezonde hap’ wilt kopen op je weg van het station naar huis.

𝗪𝗮𝗮𝗿? Pantry bevindt zich in een bestaande locatie, aan de noordzijde van het station, tijdens de openingstijden van het station.

Via een app kunnen bezoekers bekijken wat er aanwezig is, krijgen ze toegang tot de winkel en kunnen ze betalen. De Pantry verkoopt onder andere broodjes, verse groente en fruit, zuivel, kant- en klaar maaltijden en salades.

Lukas Lagerweij, eigenaar van de Pantry: “Met de Pantry willen we streekproducten toegankelijker maken voor een breder publiek. Als je om je heen kijkt, in je eigen streek, dan worden er zoveel fantastische producten geteeld en geproduceerd. Wij verzamelen zoveel mogelijk van deze producten en bieden ze aan tegen een eerlijke prijs ˗ voor boer en consument. We zijn trots op onze leveranciers en daarom kun je overal in onze winkel zien waar de producten vandaan komen.”

Gezond eten in een gezonde omgeving
De pop-up store is een uniek initiatief van de gemeente Ede, NS, Wageningen University & Research en het Voedingscentrum. Samen zetten ze zich in voor een omgeving waar het makkelijker wordt om voor gezond, lokaal en duurzaam voedsel te kiezen, als onderdeel van de City Deal Gezonde en Duurzame Voedselomgeving. Deze pop-up store dient als een eerste pilot voor deze missie.

Leon Meijer, wethouder gemeente Ede: “Als gemeente willen we het voor onze inwoners makkelijker maken om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Daarom steunen we initiatieven als de Pantry, waarmee de drempel tot gezond eten wordt verlaagd. Daarnaast worden de appels uit de winkel om de hoek geplukt en komen de aardappels van velden waar je misschien wel eens langsfietst. En dat maakt gezond eten nog aantrekkelijker.”

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud