Winkeltje met lokale producten van Veld en Beek bij Boerderij Hoekelum

veld en beek lr2

24/7 je boodschappen kunnen halen, zonder verplichtingen, betalen via een app, voedsel uit onze eigen regio en ook nog biologisch-dynamisch en natuurvriendelijk, waar is dat nou mogelijk? Dat is vanaf 16 januari mogelijk naast Boerderij Hoekelum bij het afhaalpunt Ede/Bennekom van Veld en Beek. 16 januari om 15.00 wordt het winkeltje geopend door Wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede.

Veld en Beek

Veld en Beek is een kleine gemengde boerderij gevestigd in Renkum. Ze maken eigen zuivel, kaas, vlees, brood en groenten en fruit. Met 40 eigen melkkoeien zijn ze een kleine boerderij, maar wel een unieke boerderij. Met onder andere een eigen natuurgebied waar het vleesvee graast, en verschillende eigen winkeltjes in de regio. “Met ons systeem zijn we uniek, op deze manier werkt geen andere boerderij in Nederland. Wij maken al onze producten zelf en klanten kunnen 24/7 terecht met een eigen sleutel. Wij vertrouwen onze klanten” zegt Jan Wieringa, oprichter van Veld en Beek.

Winkeltjes

Op vijf punten kunnen de klanten van Veld en Beek hun producten kopen. Het is een gewoon winkeltje, waar je kunt kiezen uit groenten en fruit van het seizoen, 20 soorten diepgevroren rundvlees, allerlei soorten kaas en zuivel, zoals roomboter, crème fraiche, kefir en kwark. Het is compleet vrijblijvend, je zit nergens aan vast en kunt dag en nacht winkelen en betalen met de app. De winkeltjes zijn in Renkum, Wageningen, Oosterbeek en Doorwerth, en sinds 16 januari ook in Ede/Bennekom.

Ede

Jan Wieringa “Ede is  dichtbij, het is allemaal 1 regio. Ede heeft een breed geschakeerde bevolking, waarvan een groot gedeelte ook bezig is met zorg voor de aarde en gezonde voeding. Die mensen verwelkomen we graag als klant. We werken ook al samen met de gemeente Ede, we hebben onlangs nog een hele groep Edese boeren rondgeleid op onze boerderij.”

Boerderij Hoekelum

Het winkeltje bij Boerderij Hoekelum is een mooie samenwerking zegt Jan Wieringa. “Mensen die bij Veld en Beek hun boodschappen komen doen, halen nog even een kopje koffie of thee in de koffiekamer, en wandelaars en bezoekers van de koffiekamer kunnen meteen wat boodschappen meenemen.”

Vlees en Zuivel

“Wij maken zuivel zoals mensen dat willen. Als je mensen vraagt, ‘wil je liever kaas en zuivel van koeien die gras eten of koeien die krachtvoer eten?’ Kiezen ze altijd voor melk van koeien die gras eten. En dan nog liever, zoals wij doen, melk van koeien die grazen in een wei vol kruiden en klavers en hun hoorns mogen houden. Melk en vlees van die koeien is ook bewezen gezonder. Vervolgens bereiden we alle zuivel zelf met veel aandacht en zorg zodat het een gezond en lekker product wordt. De karnemelk wordt echt gekarnd en dat proef je. “

Groenten,  fruit en brood

“Een aantal jaren geleden zijn we ook begonnen met groenten en fruit. Vorig jaar hebben we dat verdriedubbeld en dat slaat goed aan. We hebben nu ongeveer 40 verschillende soorten groenten en fruit. Met het verbouwen van groenten ontstaat er een mooie kringloop omdat we de mest van de koeien gebruiken om de landbouwgrond te verrijken. Sinds kort bakken we ook, in samenwerking met een bakker uit Doorwerth, ons eigen brood van zelf verbouwde tarwe en rogge. Zo vernieuwen we steeds. We hebben ook steeds meer aandacht voor biodiversiteit en zaaien bijvoorbeeld bij-vriendelijke kruiden en planten hagen die goed zijn voor de insecten, de bodem en de koeien.”

Klant worden of meer informatie, kijk op www.veldenbeek.nl.

 

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud