Open dag Stadsvarkens | 10 september

Het tweede weekend van september is traditioneel het weekend van het varken. Dan stellen varkensboeren hun bedrijven open voor publiek. Dit jaar bent u weer welkom bij Stadsvarkens op zaterdag 10 september tussen 10:00 en 16:00 uur.

Ondersteund door Varkens in Nood, die de Stadsvarkens de status van een vijfsterren varkensboer hebben gegeven, houdt Stadsvarkens een “open dag” op zaterdag 10 september tussen 10:00-16:00 u.
Er zijn hulpboeren aanwezig die u over Stadsvarkens kunnen vertellen en u door het bos kunnen rondleiden. Ze vertellen u waarom deze varkens hier in dit bos wonen. U kunt kennis maken met de varkens en met ze knuffelen. Ook leggen ze u uit hoe we verzorging van de varkens regelen en we het terrein onderhouden.

De stadsvarkens wonen in het Veldhuizerbos, zie hier voor de lokatie.

Ben je onlangs in Estland, Letland, Litouwen, Polen, Slowakije, Hongarije, Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Servië, Bulgarije, Italië of Duitsland geweest? En u wil langkomen? Neem dan even contact op. Je zou de varkens dan kunnen besmetten met Afrikaanse varkenspest. Dit virus is niet gevaarlijk voor mensen, maar wel levensgevaarlijk voor varkens. Om diezelfde reden mogen de varkens niet gevoerd worden met zelf meegebracht eten.

Kijk op de site van Stadsvarkens voor meer informatie.

X