Nieuw in Ede: de Lekker Lokaal tas

De Lekker Lokaal Tas is een nieuw initiatief in Ede, van Alessia van Urban Funghi. Je kan een abonnement op de Lekker Lokaal Tas nemen, en hierdoor wekelijks een tas vol met lekkere, lokale en gezonde producten kan ophalen. De inspiratie hiervoor komt vanuit ‘Streekwaar’, een netwerk van voedselproducenten in en rondom Wageningen die allemaal lekker, lokaal en gezond voedsel produceren.

De initiatiefnemers vinden het leuk om iedereen kennis te laten maken met inspirerende ondernemers die heerlijke producten maken op een manier die vriendelijk is voor onze aarde. Daarnaast is de tas voor mensen in Ede en Wageningen een makkelijke manier om lekker, lokaal en gezond te eten. De inhoud van de tas is namelijk een gezonde en duurzame basis van je wekelijkse boodschappen. Zo kunnen we samen een steentje bijdragen aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem. 

De Lekker Lokaal Tas komt er in verschillende groottes. Ook is er onderscheid tussen een vegan en vegetarische tas. Zo kan iedereen een passende tas kiezen. Als je een abonnement neemt op de Vegan Lekker Lokaal Tas kun je elke week genieten van zoveel mogelijk* lokale verse groenten, paddenstoelen van Urban Funghi, Microgreens** en plantaardige vleesvervangers van BeenBean en Wat in het Vat Zit. Je kunt ook kiezen voor de Vegetarische Lekker Lokaal Tas, waarin ook heerlijke graskaas van de Hooilanden zit en eieren van Steenbergen. De tas kun je in de toekomst op donderdag op komen halen bij Stadsboerderij het Ketelhuis in Ede (Nieuwe Kazernelaan 2D3) of bij Wageningen Universiteit (Green Office).

* ‘zoveel mogelijk’ omdat het een uitdaging is om in de winter alle groenten uit de streek te halen en daarbij variatie te leveren. De paddenstoelen Microgreens en vleesvervangers zijn in ieder geval lokaal!

**Microgreens zijn een soort kleine groenten.

Op dit moment wordt volop gewerkt om het idee verder uit te werken en te ontwikkelen. De ambitie is om in december van start te gaan met de eerste tassen. Mocht je meer willen weten of interesse hebben? Kom dan naar de officiële opening van Stadsboerderij het Ketelhuis op zondag 6 november van 12 – 18 uur. Hier vind je tours door Urban Funghi en Microgreens, workshops, live muziek, lekker lokaal eten en drinken en de presentatie van de Lekker Lokaal Tas. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, dan kun je ook altijd een mailtje sturen naar bianca@urbanfunghi.com. Input voor de Lekker Lokaal Tas is natuurlijk ook altijd welkom.

(Onze Instagram: Lekkerlokaaltas, binnenkort komt er ook een webpagina op de Urban Funghi website)

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud