Makandra

Makandra is een zorgboerderij op het mooie landgoed Kernhem aan de noordrand van Ede. De cliënten van allerlei doelgroepen verzorgen dieren, helpen bij de groente- en fruitteelt. De producten zijn te koop in de eigen boerderijwinkel.

Makandra, Surinaams voor ‘met elkaar’, is een meer dan 300 jaar oude boerderij aan de rand van Ede op het landgoed Kernhem. De boerderij behoort tot een van de grotere boerderijen van het landgoed. Het complex telt vijf authentieke gebouwen, een kapschuur, een kippenhok en een kas. Er zijn groente-, kruiden-, bloemen- en bessentuinen, een groentekas, een boomgaard en een paddenstoelenteeltbos. Ook legkippen en kalveren zijn op het landgoed te vinden. De met liefde geteelde en verwerkte producten worden verkocht in de boerderijwinkel.

Doelgroepmix

Makandra kiest bewust voor een doelgroepmix. Zo werken er hier mensen met een verstandelijke beperking of een psychische stoornis, maar ook met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een trauma. Verschillende doelgroepen kunnen in deze beschutte leef- en werkomgeving zinvol bezig zijn. Veiligheid en respect vormen de basis van waaruit verdere groei mogelijk wordt. De cliënt heeft houvast aan de dagstructurering en voelt zich nuttig. Ook bieden wij mogelijkheden voor scholing en reïntegratietrajecten. Makandra is onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo.

Meer informatie: www.stichtingmakandra-ede.nl

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud