Livestream ‘Voedsel van dichtbij: van stadslandbouw naar korte keten’

24 juni is er een livestream van Stadslandbouw-Nederland over de coronacrisis en ‘voedsel van dichtbij’. Waar liggen (sociale) kansen en belemmeringen? Met de Edese Sandra van Kampen en Youetta Visser als moderatoren met scherpe vragen, filmpjes en een muzikaal intermezzo. Opgeven voor 15 juni!

Deelnemers kunnen via de chat reageren en van tevoren input te leveren. Afsluiting met een nazit via Zoom. Deelname is gratis.

Programma
Jan Willem van der Schans (WUR) van de kerngroep Stadslandbouw Nederland, ondernemers – onder wie Sandra Ronde van De Streekboer – en vertegenwoordigers van Vlaamse initiatieven via de VVSG geven hun visie op wat de coronacrisis betekent voor ‘voedsel van dichtbij’. Waar liggen kansen en belemmeringen? En ook: wat is de sociale waarde van stadslandbouw in deze crisis?

Dan zijn deelnemers aan de beurt: welke vragen en behoeften leven er bij jou? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen? Wat is daarvoor nodig?

Sandra van Kampen en Youetta Visser loodsen ons door deze ontmoeting op afstand met scherpe vragen, filmpjes en een muzikaal intermezzo.

Opmaat
Deze bijeenkomst blijft een opmaat naar een grotere landelijke bijeenkomst, gericht op het zetten van stappen van stadslandbouw naar korte keten en wat daarvoor nodig is. En oog te houden voor de andere waarden en mogelijkheden die stadslandbouw biedt voor de ontwikkeling van stad en ommelanden.

Ben jij aanwezig?
Opgeven voor 15 juni via deze link.

Voor woensdag 24 juni ontvang je het complete programma, een formulier waarop je je vragen kwijt kunt en een link naar de uitzending. Ken je andere geïnteresseerden? Stuur deze uitnodiging gerust door. Meer info op de website Stadslandbouw Nederland

X