Leefstijlcoaches buitengebied

Jannet van de Pol en Jasper van der Bijl zijn leefstijlcoaches in de buitendorpen van de gemeente Ede. Zij ondersteunen jeugd en jongeren bij een gezonde leefstijl en voeding. Dat doen ze bijvoorbeeld met een goed gesprek over energiedrankjes en sport. Maar net zo goed door samen boodschappen te doen.

“Voldoende bewegen, goed ontspannen, gevarieerd eten en persoonlijke ontwikkeling. Dat hoort allemaal bij een gezonde leefstijl”, vertellen Jannet en Jasper. “Bewoners kunnen direct bij ons terecht. En ook via het Sociaal Team, Malkander of onderwijsinstellingen.”

Anders boodschappen doen

De leefstijlcoaches hebben het bijvoorbeeld over voeding. Om samen te kijken naar goede en gezonde boodschappen en ingrediënten. “Er is veel onwetendheid over energiedrankjes”, vertellen Jannet en Jasper. ”Wat doet dit energiedrank nu eigenlijk met je? Het is, als je het veel gebruikt, gewoon erg ongezond en dat weten veel mensen niet. Wij kunnen dat laten zien en zo helpen we jongeren bewuster om te gaan met voeding.”

De leefstijlcoaches adviseren over voeding. Er is dan aandacht voor vragen als: wat is een goede manier van boodschappen doen, wat is goed om op te letten qua ingrediënten en hoe voorkom ik dat mijn hele mandje vol ligt met ongezonde artikelen?

Meer informatie

Jannet en Jasper hebben een sportachtergrond en zetten sport en bewegen in bij de coaching. Heb je vragen over gezonde voeding, een gezonde leefstijl of sporten? Neem contact met ze op per e-mail of bel 06 46 81 50 43.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud