Inspirerende FoodFloor over Voeding en gezondheid op 2 februari

Zo’n zestig bezoekers zorgden op 2 februari voor een inspirerende FoodFloor over Voeding en Gezondheid. Meerdere presentaties zorgen voor een boeiende avond. Zo vertelden BSO Eigenwijs, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Sportservice Ede en Malkander over hun projecten om Edenaren, jong en oud, te stimuleren gezonder te eten en leven.

Astrid Wildekamp van BSO Eigenwijs heeft een gezond voedingsbeleid ingevoerd, met alleen gezonde voeding en alleen gezond trakteren. Dat was even wennen voor iedereen, maar veel beter voor de kinderen én de medewerkers! Elise Klop van Ziekenhuis Gelderse Vallei is bezig met een project ‘aan tafel in de wijk’, dat start in Veldhuizen, om met ouders en kinderen gezamenlijk te werken aan beter eten en meer bewegen.

Ook bij Zwembad de Peppel zijn ze bezig met gezonde voeding/gezonde kantine, dat staat nog in de kinderschoenen, maar ze willen graag tips horen. Sportservice Ede, Jasper van der Bijl, werkt met jongeren in het buitengebied (de dorpen rondom Ede) als leefstijl coach met aandacht voor  gezonde voeding. En Yvonne van Silfhout van Malkander is met ouderen in Bennekom begonnen met gezondere voeding (minder zout en minder gaar bijvoorbeeld), ook dat was even wennen maar heeft wel geleid tot veel meer aandacht voor gezondheid en een gezondheidsmaand.

Monique Vingerhoeds van de WUR was ook aanwezig. Zij gaat onderzoek doen naar de invoer van gezonde schoollunches, dat zal veel nuttige informatie opleveren over kansen en problemen bij het overstappen naar gezonde  voeding. Tot slot presenteerde Vincent Mosch zijn plan voor het oprichten van Voedselcollectief Ede: gezamenlijk voedsel inkopen in de regio. Eetvallei is nog op zoek naar mensen die mee willen werken om het kopen bij de boer te bevorderen.

Na de presentaties was er weer tijd om gezellig met elkaar na te praten, nieuwe contacten te leggen of bij te praten, en om informatie te krijgen bij de informatiemarkt. De volgende FoodFloor is in juni, blijf op de hoogte via facebook.com/eetbaarede of de site.

Deel dit bericht via:

Naar de inhoud springen