Inschrijven voor zelfoogsttuin de Wilde Peen

Zelfoogsttuin De Wilde Peen heeft ruimte voor nieuwe deelnemers. Regelmatig zijn er open dagen op de nieuwe locatie: de Doesburger Eng. Deze nieuwe locatie betekent voor oogstaandeelhouders uit de regio Ede Noord dat ze de gedeelde groententuin nog dichterbij huis hebben.

De populariteit van tuinderijen in Nederland neemt in een hoog tempo toe. Er is meer behoefte aan verse groente van het land en aan initiatieven die tegelijkertijd bijdragen aan biodiversiteit en natuurvriendelijke landbouw. In een periode waar we de drukte in de supermarkt het liefst vermijden is CSA De Wilde Peen de perfecte plek om op afstand en in de buitenlucht je groente te oogsten.

Tuinders Maria en Klarien zijn dit initiatief in 2019 gestart in Ede. De Wilde Peen is een Community Supported Agriculture (CSA) initiatief waar het gaat over solidariteit. “Je deelt de groenten, de natuur, en de kosten. Zo wordt alles heel transparant, tastbaar en echt” aldus Maria. Op tuinderij De Wilde Peen telen ze meer dan 60 verschillende groentes. Je kunt oogstaandeelhouder worden, dan mag je iedere week of vaker komen oogsten. Het stuk land wordt onderhouden en als oogstaandeelhouder kan je er de vruchten van plukken. Het aanbod varieert per seizoen. Zo doe je mee en draag je bij aan natuurvriendelijke landbouw. De tuin ligt sinds januari 2021 op een prachtig stuk land vlakbij de Doesburgermolen. 

Bij de Wilde Peen is er nog plek voor nieuwe oogstaandeelhouders, er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wil je een kijkje nemen op de tuin? Of wil je ervaren hoe het is om dagje mee te werken? Dat kan! Maak (op afstand) kennis met CSA de Wilde Peen. 

Zaterdag 6 maart 10 tot 16 uur

Zaterdag 20 maart 10 tot 16 uur

Woensdag 14 april 10 tot 16 uur

Zaterdag 1 mei 10 tot 16 uur

Voor meer informatie

Voor meer informatie

Voor kennismaken, oogstverwachting, en vergoeding kijk op onze website www.wildepeen.nl. Of bel: Maria 06 – 33 626 990, Klarien 06 – 21 503 305.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud