Herenboeren Ede

Wie wil dat nu niet? Uw groente, aardappelen, vlees en fruit direct van het land zo op uw bord. Lekker vers en duurzaam! Een Herenboerderij maakt dat mogelijk. Bij een Herenboerderij neemt een groep inwoners een boer in dienst in ruil voor lekkere verse producten. Deze groep noemen we een coöperatie. Ook in Ede wil een enthousiaste groep inwoners een Herenboerderij opzetten. U kunt ook meedoen! 

Een Herenboerderij is een duurzaam gemengd bedrijf. Zo kunnen er varkens, koeien, kippen en schapen rondlopen en verbouwt de boer groenten, fruit en aardappelen. Ook aan het diervoer is gedacht; dat komt zoveel mogelijk van eigen akkers.

Huishoudens

Een deskundige boer runt dagelijks de Herenboerderij. De boer is in dienst van de coöperatie. Dit zijn ongeveer 150 huishouden die samen eigenaar zijn van de Herenboerderij. Zij bepalen wat ze van hun boerderij willen eten. Zij zorgen voor een startkapitaal door een lening van € 2.000 per huishouden. Daarnaast betalen ze gemiddeld € 10 per week. In ruil daarvoor krijgen zij wekelijks een pakket verse producten van de boerderij. Direct van het land en duurzaam geteeld. De huishoudens halen zo’n 60% van hun basisbehoefte aan voedsel bij de boerderij en bepalen samen wat de boer verbouwt.

Interesse?

Kijk op www.herenboerenede.nl voor meer informatie.

Deel dit bericht via:

Naar de inhoud springen