Herenboeren Ede en Kreelse koe starten onderhandelingen over locatie op de Ginkel

Herenboeren Ede en Kreelse koe gaan samen onderhandelen met gemeente Ede over het gebruik van een stuk grond van 32 ha op de Ginkel. Samen gaan ze zich met het aantal te houden dieren houden aan een norm voor de stikstof uitstoot. Op uitnodiging van de gemeente Ede starten de onderhandelingen, er moeten nog afspraken worden gemaakt over het in gebruik nemen van de grond, over gebouwen en de pachtprijs.

Herenboeren Ede

Herenboeren Ede wil een cooperatie oprichten, met de coöperatie willen ze in Ede een boerderij starten die jaarrond verse en gezonde groenten en fruit (30-50 verschillende soorten), vlees en eieren levert aan de leden van de cooperatie. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60% van het eten dat je nodig hebt.

De Herenboerderij gaat duurzaam en zo natuurlijk mogelijk werken. Er worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daardoor krijg je gezond eten én het is goed voor de bodem en de biodiversiteit.

De Herenboerderij levert ook vlees en eieren. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.

Meedoen met Herenboeren Ede kan nog, kijk voor meer informatie over Herenboeren Ede op www.herenboerenede.nl.

X