Gezonde voeding voor ouderen bij Buurtcentrum De Schakel in Lunteren

De gemeente Ede werkt samen met de Alliantie Voeding in de Zorg aan een project om ze ouderen in de gemeente Ede te bereiken met informatie over gezonde voeding. Ze hopen hiermee de kennis over een gezond voedingspatroon bij ouder worden te verbeteren en het belang daarvan voor langer gezond blijven en zelfstandig kunnen wonen onder de aandacht te brengen.     

In juni 2021 hebben studenten van de WUR contact opgenomen met Buurtcentrum De Schakel in Lunteren. De studenten zijn langsgekomen om met de bezoekers in gesprek te gaan over de de behoeften van ouderen m.b.t. gezond eten. Met deze informatie hebben de studenten hun projectopdracht ‘Verandering van Spijs’ afgemaakt. Daarna zijn ze in gesprek gekomen om bij bestaande activiteiten het onderwerp voeding in te schuiven.

In januari en februari zijn er de deze activiteiten:
– Lunch, (wekelijks) thema gezonde voeding op: donderdag 20 januari 2022.
De studenten maken samen met de vrijwilligers een lunch en helpen mee. Ook is er een diëtist aanwezig voor uitleg over gezonde voeding bij ouder worden. Zo kan op een laagdrempelige manier informatie uitgewisseld worden en vragen gesteld worden door de deelnemers.
– Koffiemomentje, vrijdagen:14 januari en 18 februari 2022.
Elke vrijdag is er tussen 09.30-12.00 uur een mogelijkheid om met elkaar gratis een kopje koffie/thee te drinken in De Schakel. De studenten hebben het idee opgevat om een ‘voedingsspel’ in te zetten en gezonde snacks te eten.
(inhoud van de activiteiten kan nog aangepast worden)

Voor informatie: Buurtcentrum De Schakel, Schaepmanstraat 58, Lunteren.
Telefoonnummer: 0318- 482992, vraag naar Ad Beckers. Of via info@lunterenaktief.nl

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud