Gezonde leefomgeving voor ouderen thuis

‘Gezonde leefomgeving voor ouderen thuis’ is het nieuwe thema van de Voedselraad. De Voedselraad zal zich de komende maanden gaan verdiepen in dit thema en hierover aan de gemeente adviseren. Het aantal ouderen neemt toe en ouderen blijven langer thuis wonen. Voor ouderen kan het lastig zijn om thuis gezond te eten, zowel ondervoeding als obesitas komen regelmatig voor. Leefstijl, bewegen en de samenstelling van het dieet spelen hierbij een rol en hebben invloed op de algehele conditie van ouderen, ook bij herstel na ziekte. Moeten we meer aandacht hebben voor voeding en gezondheid van thuiswonende ouderen?

De Voedselraad gaat graag in gesprek met mensen en partijen in de gemeente Ede die betrokken zijn bij dit onderwerp, deze problematiek herkennen en samen met ons willen nadenken over oplossingsrichtingen. Wil je meedenken met de Voedselraad neem contact op met de Voedselraad via info@hildaweges.nl.

Heb je verhalen, ken je mensen die zich inzetten om ouderen langer gezond thuis te laten wonen? Laat het weten via info@eetbaarede.nl.

Voedselraad

Om de kwaliteit van het voedselbeleid van de gemeente Ede op een nog hoger niveau te brengen en te houden is er in de gemeente Ede sinds 2018 een Voedselraad. De Voedselraad wordt vanaf 2020 georganiseerd door Stichting SmaakStad Ede. De Voedselraad bestaat uit inwoners van Ede en geeft de gemeente Ede gevraagd en ongevraagd advies.
Lees meer over de Voedselraad in Ede

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud