FoodFloor ‘ontdek je maatschappelijke impact’

Weet jij wat de maatschappelijke impact van jouw initiatief is? En hoe je deze maatschappelijke impact laat zien aan anderen? Dat is het onderwerp van de volgende FoodFloor bijeenkomst ‘ontdek je maatschappelijke impact’ die Stichting Smaakstad Ede 14 april organiseert.

Er gebeurt heel veel in onze regio, maar het is moeilijk de impact hiervan duidelijk te laten zien, terwijl deze informatie door steeds meer partijen gevraagd wordt. Daarom willen we samen met lokale voedselinitiatieven en voedselondernemers in gesprek over sociaal duurzaam ondernemen en over het zichtbaar maken van jouw impact voor de samenleving. We doen dit met de Maatschappelijk AEX (MAEX) en aan de hand van de Sustainable Development Goals [SDG’s]. 

Samen met een expert vanuit MAEX ga je ontdekken wat jouw maatschappelijke impact is en maak je het zichtbaar via hun methode ‘de Sociale Handprint’. Met de Sociale Handprint kan elk initiatief, groot en klein, op een eenvoudige manier impact meten en zie je in één oogopslag hoe en hoeveel impact je maakt, en wat dat betekent voor de samenleving. We zijn heel benieuwd wat jullie van de Sociale Handprint methode vinden en of het geschikt is om lokaal/regionaal zichtbaarheid te geven aan maatschappelijke impact van voedselinitiatieven.

Wil je graag ontdekken wat de maatschappelijke impact is van jouw initiatief? En ben je benieuwd hoe je dat heel duidelijk kunt laten zien aan anderen? Kom naar de FoodFloor op 14 april, samen met andere voedselinitiatieven gaan we kijken naar de Maatschappelijke AEX (MAEX) en hoe we die als voedselinitiatieven in deze regio in kunnen zetten.

Programma

19:15 inloop met koffie + thee

19:30 opening van de avond

 Weet jij wat je maatschappelijke impact is?

Maex over impact en Sustainable Development Goals

De Sociale Handprint, een methode om de SDG’s te koppelen aan jouw initiatief

Afsluiting – ophalen van inzichten

21:00/21:15 borrel

Informatie

De FoodFloor vindt plaats op 14 april, in Astrant, Kuiperplein 31 Ede. De inloop is vanaf 19.15 uur en we starten om 19.30 uur. Het programma duurt tot 21:00 en we sluiten af met een borrel. Aanmelden kan via info@foodfloor.nl.

X