FoodFloor online ‘gezond & fit ouder worden’ 25 januari 2022

FoodFloor online ‘Gezond en fit ouder worden’

Gezond en fit ouder worden wil iedereen maar hoe doe je dat? Op 25 januari 2022 organiseert FoodFloor een online bijeenkomst met als thema gezond en fit ouder worden. Je krijgt veel praktische kennis en tips. Zelfs met een kleine verandering in je voeding kun je al een groot verschil maken.

De juiste voeding als je ouder wordt

Met de juiste voeding is je weerstand beter, voel je je beter en herstel je sneller na bijvoorbeeld een operatie. Als je ouder wordt nemen je spieren in omvang af, je botten worden brozer en het vetweefsel neemt toe. Je verbruikt ook minder energie. Op de FoodFloor hoor je meer over de juiste voeding voor ouderen, problemen die kunnen ontstaan bij een verkeerde voeding, wat de juiste hoeveelheden zijn en hoe je voldoende eiwitten binnenkrijgt.

Kant en klaar maaltijden en tips

Als boodschappen doen en koken moeilijker wordt, zijn kant-en-klaar maaltijden een handige oplossing. Maar zijn deze maaltijden wel gezond? Tijdens het webinar vergelijken we diverse maaltijden zodat je weet wat de beste keus is. Tijdens de presentaties krijg je tips over wat je moet doen bij verminderde eetlust door bijvoorbeeld medicijngebruik of ziekte. Er zijn ook tips speciaal voor mantelzorgers.

Ondervoeding bij thuiswonende ouderen

Ariejanne Timmermans van Smaakstad Ede ”Wij organiseren deze bijeenkomst omdat uit het advies van de Voedselraad is gebleken dat ondervoeding bij thuiswonende ouderen een probleem is. Met de juiste kennis is dat helemaal niet nodig. Steeds meer ouderen blijven thuis wonen en we vinden het belangrijk dat ouderen de juiste voeding krijgen die past bij hun levensfase zodat ze langer gezond en fit blijven. We organiseren de bijeenkomst voor ouderen, mantelzorgers, koks, diëtisten, iedereen die interesse heeft in dit thema is van harte welkom.”

Vragen stellen en Eetmaatje

Er is volop ruimte om vragen stellen aan de diëtisten van Voeding in de Praktijk.  Iedereen kan een gratis ‘eetmaatje’ afhalen, een superhandige maatbeker met portiestreepjes zodat je precies de juiste hoeveelheden kunt afmeten. Ook zijn er folders beschikbaar met tips en adviezen over voeding.


Aanmelden

De FoodFloor bijeenkomst ‘Gezond en fit ouder worden’ zal via internet plaatsvinden, op dinsdagavond 25 januari 2022 vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via email: info@foodfloor.nl. Voor meer informatie zie: www.foodfloor.nl.

X