FoodFloor ‘Ede als eetbare stad’ 14 oktober 2021

Buurtmoestuin, pluktuin, voedselbos, fruitbomen in de straat, wil je graag dat Ede wat eetbaarder wordt? Kom dan even kijken op de FoodFloor over de eetbare stad op donderdagavond 14 oktober in Het Smaakpark Ede.

Je krijgt een rondleiding, nieuwe informatie, je hoort over leuke initiatieven in Ede en je krijgt hulp en inspiratie als je zelf een initiatief wil starten in Ede.

Programma

We starten op donderdagavond 14 oktober om 18.30 uur met een rondleiding over het toekomstige voedselpark bij Het Smaakpark. Het voedselpark komt vol bijzondere smaakvolle eetbare planten, bloemen, bomen en groenten en  vernieuwende vormen van voedselproductie zoals aquaponics, ondergrondse kassen en een meelwormkwekerij. Om 19.30 is er een interessante inleiding door prof. em. Arnold van der Valk (Wageningen University en UvA) over voedsel verbouwen in de stad, met inspiratie uit binnen- en buitenland.

18.30 uur: start FoodFloor bijeenkomst met rondleiding over Het Smaakpark

19.30 uur: Inleiding door prof. em. Arnold van der Valk (Wageningen University en UvA) over voedsel verbouwen in de stad, met inspiratie uit binnen- en buitenland.

Daarna volgen korte pitches door o.a.:

We sluiten de avond af met een hapje en een drankje bij de bar van Het Smaakpark.

Wil je ook iets vertellen over je project mail dan naar info@foodfloor.nl.

De FoodFloor is bedoeld om jou te helpen en te inspireren. Het thema deze keer is ‘Ede als eetbare stad’. De bijeenkomst is voor mensen die willen weten wat er in Ede gebeurt op het gebied van stadslandbouw en voor mensen die zelf een initiatief willen opzetten, bijvoorbeeld in de straat, voor de lokale markt of met vrijwilligers. Er is alle ruimte om vragen te stellen om je idee of initiatief verder te helpen. Je kunt ook een financiele bijdrage vragen uit het FoodFloor fonds voor je initiatief.

Aanmelden

Aanmelden voor deze FoodFloor kan door een mailtje te sturen naar info@foodfloor.nl, de toegang is gratis en je bent van harte welkom.

X