29 maart | Film ‘Onder het Maaiveld’ gratis te bekijken in Ede

29 maart vertoning van film ‘Onder het Maaiveld’ in Cultura Ede.

Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film ‘Onder het Maaiveld’ laat de fascinerende wereld onder de grond zien en vraagt aandacht voor het verstandiger omgaan met de bodem.

Op 29 maart is deze film gratis te bekijken in Cultura Ede. Vooraf is er een inleiding door bodembioloog aan de Wageningen Universiteit Gerard Korthals en na de film is er een nagesprek met lokale initiatiefnemers die dagelijks bezig zijn met goed bodembeheer. De avond is bedoeld om je kennis te laten maken met de wereld onder je voeten!

Aanmelden

Een kaartje reserveren voor deze avond kan via dit formulier. De film is geschikt voor alle leeftijden en iedereen is welkom.

Programma ‘Onder het Maaiveld’ 29 maart

18:45    Zaal open

19:00    Inleiding door Dr. Gerard Korthals. Als bodembioloog aan de Wageningen Universiteit is hij dagelijks bezig met de biologische kwaliteit van de bodem en hoe je deze kunt verbeteren. Van akkerbouw tot voedselbosbouw en natuurherstel in de stad.

19:15    Film ‘Onder het Maaiveld’ deel I

20:15    Pauze

20:45    Film ‘Onder het Maaiveld’ deel II

21:10    Nagesprek met bodemhelden uit Ede, Edese initiatieven die goed bodembeheer in de praktijk brengen.

21:45    Einde van de avond  

Over de film ‘Onder het Maaiveld’

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? Daarover gaan we na de film met Edese initiatieven in gesprek. Bekijk hier de Trailer!

Praktische informatie

Locatie: Theaterzaal van Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede

U kunt gratis parkeren op het Kuiperplein

Deze avond wordt u kosteloos aangeboden door Eetbaar Ede en de Gemeente Ede.

Aanmelden voor de avond kan via dit formulier,

Voor meer informatie of vragen: patricia@eetbaarede.nl.

X