3 jul 2022 | Fermentatiefestival Smaakpark

Op 2 en 3 juli 2022 vindt de 4e editie van ROTZOOI Fermentatiefestival plaats, bij Smaakpark Ede. Dit jaar een tweedaagse, internationale, editie met Sandor Katz, Diego Prado, Iñaki Martínez de Albéniz en Christian Weij. Er is een fermentatie markt en er zijn verschillende lezingen en workshops te volgen. Het festival terrein is gratis toegankelijk. Voor de workshops en lezingen moet je je vantevoren inschrijven en een kaartje kopen.

Een aantal workshops uitgelicht, zie de website van Smaakpark voor alle workshops:

Compost maken van je eigen voedsel- en tuinresten, dat is wat de Bokashi keukenemmer doet. Simone Vos vertelt je er alles over en helpt je op weg.

Fermentatie en cocktails, past dit wel samen? Deze workshop door Frederic Geirnaert een crash course over het ontstaan van alcohol en daarbij horende inspiraties. Leuke cocktail ideeën met gefermenteerde producten en wilde planten en een proeverij. Smaken die je nog nooit zal ervaren hebben!

Cider maken: Tijdens deze beginnersworkshop ga je met Ciderman Raúl aan de slag en leer je jouw eigen cider te maken, ga je verschillende soorten cider proeven, en word je mee genomen in de geschiedenis van cider.

Maak je eigen boter en leer van Minke Hylarides over de ongekende mogelijkheden van zuivel en fermenteren.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud