Extra subsidie voor voedselprojecten

Er is een extra subsidie voor bijvoorbeeld lokale buurtmoestuinen die vanaf 1 november kan worden aangevraagd. De subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het verminderen van honger en/of duurzame consumptie en productie op lokaal niveau, de buurtmoestuin dus.

Het is de eerste landelijke MAEX Impuls #Voedsel subsidie. MAEX is een organisatie die zich richt op de ‘Maatschappelijke AEX’ en daarbij werkt met de ‘Sustainable Development Goals (SDG), eerder ook wel ‘Milleniumdoelen’ genoemd.

Dankzij Univé Buurtfonds staat er tussen 1 november en 8 november in totaal €50.000,- open voor initiatieven die primair bijdragen aan SDG 2 (Geen Honger) en/of SDG 12 (Verantwoorde Consumptie en Productie) op lokaal niveau (wijk en/of buurt). De donatie is bedoeld voor het duurzaam versterken en professionaliseren van de organisatiekracht, er kan een maximaal bedrag van €2.500,- per initiatief aangevraagd worden. Om het aan te vragen moet je een profiel aanmaken. Meer lees je op de website van MAEX.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud