Oktober, 2019

16Okt2:00 AM6:00 AMYouth World Food Day

Meer

Evenement details

16 oktober is door de Wereldvoedselorganisatie van de VN (FAO) uitgeroepen tot World Food Day. Jaarlijks staat deze dag in het teken van de uitdagingen die we wereldwijd hebben op het gebied van voeding. De FAO wil mensen wereldwijd bewegen naar een gezonder en duurzamer eetpatroon. Deze dag en deze doelstellingen zijn mede aanleiding geweest voor een event gericht op jongeren: de Young Summits, vanaf 2019 Youth World Food Day event.

Sinds 2012 wordt dit event georganiseerd door I4NATURE, vanaf 2018 in samenwerking met onder andere FoodFIRST coalitie, de gemeente Ede op het World Food Center terrein in Ede. In totaal kwamen in 2018 75 jongeren en opinion leaders naar het event en werd het event online gezien/gevolgd door 3.500 personen uit de hele wereld. Het event groeit, dit jaar verwachten we nog 150 jongeren en opinion leaders tijdens het event.

Programma

Het event zal meerdere programmaonderdelen kennen, waaronder een festivalterrein waar verschillende interactieve activiteiten met thema’s rondom voeding plaatsvinden. Op dit terrein ga je je eigen lunch bereiden, wordt je vermaakt met artiesten en cabaretiers, wordt jouw uitgewerkte challenges digitaal en eventueel op het terrein gepresenteerd, ga je in debat en kan je zelfs ‘aan tafel’ terecht komen bij de opion leaders. De beste ideeën van de Zero Waste Challenge worden aan het einde van de dag middels een Award beloond! De dag begint om 12.00u en eindigt om 16.00u

 
Website

www.youthforworldfoodday.com

Tijd

(Woensdag) 2:00 AM - 6:00 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X