Oktober, 2019

11Okt8:00 AM10:30 AMFoodFilmFestival Ede - Film Biggest Little Farm

Meer

Evenement details

Ook dit jaar kunnen we weer genieten van food & film tijdens het Food & Film Festival Ede. Een geweldige combi, zeker in Ede waar voedsel erg vaak in de schijnwerpers staat.

In samenwerking met LTO Gelderse Vallei en Eetbaar Ede Community deze vrijdagavond een documentaire over cameraman John Chester en zijn vrouw Molly die een stuk grond aanschaffen buiten de stad om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

Na de film voeren we een gesprek over de film en wat deze zegt over duurzame landbouw, bodemgebruik en de levensvatbaarheid van dergelijke initiatieven. Is deze manier van landbouw bedrijven ook geschikt voor toepassing hier in Ede, of is het te kleinschalig om een levensvatbaar bedrijf op te bouwen? Past dit bij de ontwikkeling van circulaire landbouw, en zo ja, hoe gaan we dat dan toepassen in de Edese omgeving en agrarische sector?

Tijd

(Vrijdag) 8:00 AM - 10:30 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X