Calendar

mei
26
zo
Rotzooi Fermentatiefestival Smaakpark @ Smaakpark
mei 26 @ 11:00 am – 8:00 pm

ROTZOOI is geen vreetfestijn. Natuurlijk kun je er lekker eten en drinken, maar dit festival gaat dieper. Met een gefermenteerd drankje in de ene en een kimchiburger in de andere hand kunnen de bezoekers meer dan twintig verschillende demonstraties, workshops en lezingen bijwonen.

Verder is er een starterruiltent en kun je eventuele uitdagingen of bijzonderheden van jouw fermentatie-creatie voorleggen aan de zuurkooldokter. Kortom, het wordt een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival.

jun
6
do
Jaarcongres Foodlog gezonde innovatie ‘suiker’ @ World Food Center Ede
jun 6 @ 10:00 am – 6:00 pm

Op 6 juni wordt in het World Food Center in Ede het jaarcongres van Foodlog georganiseerd, met als thema ‘suiker’.

Het programma start om 10.00 uur met een opening door Maartje van de Berg van de Rabobank. Er zijn drie programmalijnen:

  1. product
  2. leefstijl en patroon
  3. ontsuikeren van de omgeving

Bekijk het programma op de website van Foodlog

jun
8
za
Eten op Rolletjes Ede @ Akoesticum terrein bij station Ede-Wageningen
jun 8 @ 1:00 pm – jun 10 @ 10:00 pm

Van 8 t/m 10 juni 2019 zijn we al weer voor het zesde jaar in Ede en toveren we voor de vierde keer het prachtige Akoesticum terrein om tot een gratis toegankelijk openluchtrestaurant met 30 foodtrucks, kidsvermaak en live muziek!

Ontdek nieuwe smaken bij één van mobiele keukens. Er is voor ieder wat wils! Plof met familie neer op een picknickkleed. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Ga met je kinderen langs bij het poppentheater of de schminkhoek. Laat je verrassen door theater en live muziek. En sluit de dag dansend af!

Entree & openingstijden
– Toegang is helemaal gratis.
– Kom je met de fiets of te voet dan kun je de ingang aan de Berkenlaan vinden, met de auto routeplanner: Nieuwe Kazernelaan 2 en dan bordjes Akoesticum volgen.
– Voor parkeren auto’s volg de route van de Nieuwe Kazernelaan 2. De parkeerplekken staan op borden aangegeven.
– De keukens zijn op zaterdag van 13:00 tot 23:00 geopend. Op zondag zijn we open van 13:00 tot 23:00 uur en op maandag van 13:00 tot 22:00 uur.

jun
21
vr
Food Unplugged op WFC-terrein @ World Food Center Terrein 6711 JC Ede
jun 21 @ 12:30 pm – 9:00 pm

Thema van 2019 is de Smaak van Nederland. Nog steeds zien we een groeiend verlangen onder consumenten naar echt en puur eten; tegelijkertijd blijft het moeilijk voor kleine producenten hun publiek te vinden.

Food Unplugged brengt vraag en aanbod, verlangen en verhaal bij elkaar. Puur, echt eten met producten uit diverse regio’s van Nederland, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud.

Zie https://www.food-unplugged.com/programma/

jun
22
za
Remeker zomerfeest @ Boerderij De Groote Voort Lunteren
jun 22 @ 12:00 pm – 6:00 pm

REMEKER VIERT DE LANGSTE DAG! BEN JIJ ERBIJ


Op de langste dag van het jaar wordt de zomer ingeluid. Dat wil Remeker vieren met iedereen op 22 juni – met een dag vol workshops en lezingen, rondleidingen en proeverijen, muziek, dans en theater!

Alle activiteiten vinden plaats op De Groote Voort en raken aan thema’s waar Remeker zich voor inzet. Wil je bijvoorbeeld meer weten over klimaatverandering? Bezoek de lezing van meteoroloog Reinier van de Berg. Ga je graag met onze zuivel aan de slag, dan kun je leren fermenteren met een workshop van Christian Weij. En ben je benieuwd naar al het leven onder de grond van De Groote Voort? Ga dan samen met Jan Dirk de weide in om alles over de bodem te leren.

Naast deze activiteiten kun je genieten van kaas-, wijn- en bierproeverijen, live painting, dans, muziek, en activiteiten voor de kinderen. En heb je zin in een lange zomeravond? Sluit aan bij ons diner, verzorgd door Arjan Smit van de Pronckheer – gevolgd door een spetterend optreden van Op Sterk Water!

We maken het volledige programma zo snel mogelijk bekend – en hopen dat je samen met ons de zomer wilt vieren!

Mis het niet en reserveer nu alvast je tickets: via onderstaande link

https://www.remeker.nl/remeker-viert-midzomer/

Ticket 1: toegang tot het dagprogramma van 12.00 tot 18.00 met lezingen, workshops, rondleidingen en proeverijen.
Ticket 2: toegang tot het dag- en avondprogramma met lezingen, workshops, rondleidingen en proeverijen, een heerlijk diner van Arjan Smit van de Pronckheer en een optreden van Op Sterk Water.