Burgerinitiatief komt met alternatieve aanpak voor WFC(E) ‘Ede is al een World Food Center’

Het bruist van de foodinitiatieven in onze regio. Een groep betrokken burgers uit de gemeente Ede vindt dat die foodpositie versterkt moet worden met een Experience, maar dan in een afgeslankte vorm en met grote betrokkenheid van bestaande initiatieven.

Een foodbelevenis die informeert en inspireert, meer bewustzijn creëert rondom voedsel en voedsel gerelateerde zaken, zoals voedselverspilling, duurzame landbouw, gezonde voeding e.d. Een Experience die in verbinding staat met lokale/regionale initiatieven en burgers en boeren en de lokale/provinciale politiek.

‘Wij willen samen met World Food Center en World Food Experience er een succes van maken. Onder andere door te zorgen voor een goed verhaal met een breed perspectief. Het gaat immers om gezondheid, duurzaamheid, verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze planeet. We willen zorgen voor een center en experience waar Ede trots op kan zijn’.

Hierover zijn de leden van het initiatief in overleg met verschillende partijen: boeren, politici en directie World Food Experience.

Download: bijlage bij persbericht

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud