EetbaarEde

EDE_Eetbaar

Waar staat EetbaarEde voor?

EetbaarEde is opgericht in 2012 en staat voor stadslandbouw. Zij faciliteert een community waarin initiatieven op het terrein van stadslandbouw elkaar ontmoeten en versterken. In deze regionale community komt alle kennis en ervaring op het terrein van stadslandbouw in Ede samen en worden facts&figures actief naar buiten uitgedragen. Iedereen in de regio Food Valley wordt van harte uitgenodigd om aan deze community deel te nemen.

Zelf een moestuin of ander stadslandbouwproject opzetten?

Wat is stadslandbouw?

Stadslandbouw is het duurzaam telen, oogtsen en afzetten van plantaardig en dierlijk voedsel in of in nabijheid van de stad. Stadslandbouw kan in de vorm van een onderneming (profit en non-profit) of als vrijetijdsbesteding plaatsvinden: van streekproducten tot buurttuin of moestuin. Kenmerkend is dat stadslandbouw een actieve bijdrage levert aan de lokale economie, aan de sociale kwaliteit en aan het algemeen welbevinden en de gezondheid van mensen.

Waarom wil EetbaarEde stadslandbouw stimuleren?

  • EetbaarEde wil de inwoners van Ede meer bewustmaken van lokaal, gezond en duurzaam voedsel.
  • EetbaarEde zet zich in om de Edese bevolking meer te verbinden met de herkomst van hun voedsel.
  • EetbaarEde wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzame voedselketen: – de inrichting van de voedselketen moet transparanter; – de voedselkilometers moeten omlaag (minder CO2 uitstoot); – het gebruik van dierlijk eiwit moet omlaag (eiwittransitie); – de voedselverspilling moet omlaag; – de lokale economie moet gestimuleerd worden; – de gezondheid van burgers moet omhoog; – de sociale kwaliteit in wijken kan beter.
  • EetbaarEde wil als burgerinitiatief de gemeente actief ondersteunen bij het realiseren van haar ambities als ‘proeftuin voor food’ vanuit de overtuiging dat de ontwikkeling van stadslandbouw daarvoor een belangrijke voorwaarde is.

Volg Eetbaar Ede via Facebook @watfoodvoorededoet-eetbaarede of Twitter @EetbaarEde

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.