
In het seizoen (vanaf begin juli) zijn op De Trapakkers iedere dinsdagochtend (biologische) aardappelen te koop. De Trapakkers liggen op de heuvel naast het Raadhuis.
De Trapakkers worden bewerkt door vrijwilligers, die in traditionele kledij het land bewerken op al even traditionele wijze. Dus wordt de houten ploeg en de eveneens houten eg getrokken door paarden en worden aardappelen en uien met de hand gepoot. Er worden veel verschillende (oude soorten en rassen) gewassen verbouwd, waarvan het zaaien uiteraard ook handwerk is. Zo wordt er rogge, gerst, haver, tarwe, mais, spelt en mosterd verbouwd, maar ook rode klaver, boekweit, koolzaad en raapzaad. Daarnaast wordt er een flink perceel met vlas ingezaaid. Vanzelfsprekend wordt ook de oogst met de hand gedaan en wordt er gemaaid met de ‘zicht’ en de ‘pikhaak’. Vrijwilligers bundelen het gemaaide koren met de hand in schoven, die in tientallen bijeengezet ‘gast’ heten. Na droging op het veld worden de schoven met paard en wagen afgevoerd en nog enkele weken in schuren bewaard tot het dorsen. Ook het rooien van het speciale aardappelras Ottenaars gaat met de riek en de hand.
Deze informatie komt van het gemeentearchief, zie voor meer informatie het gemeentearchief gemeente Ede.