8 juli 2023 | Soep koken en kunst met voedselrestjes tijdens Food & Fun

Op 8 juli 2023 vindt de tweede editie van de Food & Fun Street Fair op het World Food Center-terrein plaats. Een gezellige eendaagse streekmarkt waar bezoekers op een leuke manier kennismaken met mooie en vooral lekkere producten uit de Foodvalley. Dit jaar organiseert Eetbaar Ede een kinderworkshop rondom het thema voedselverspilling.

Kinderkook workshop & voedselrestjes kunstwerk

Tijdens Food&Fun zal Peter van HV catering mini smaak-educatielesjes geven waarin deelnemers heerlijke groentesoep maken én leren om voedselverspilling thuis te verminderen. Met de voedselrestjes maken we samen een groot voedselkunstwerk in samenwerking met de Stingerbol. De voedselrestjes zullen later als diervoedsel dienen. Tijdens deze workshop vertellen we ook meer over het project Kok & kunstenaar dat plaats gaat vinden tijdens de Heideweek. Kom langs voor deze interactieve workshop, voor meer informatie en een heerlijk kopje soep!

Lokale groentesoep maken & eten:        10:00 – 16:00

We maken een groentesoep met groenten van De Groenerie. Het is leuk en lekker om samen te koken en we hopen dat jullie naar huis gaan met nieuwe soepvaardigheden en geïnspireerd zijn om thuis (onder toezicht van een volwassene) ook eens zelf soep te gaan maken. 

Doorlopend door de dag verzorgd Peter van HV-catering mini smaak-educatielessen (10min), check het bord op de kraam voor actuele tijden!

Voedselrestjes kunst maken:     10:00 – 16:00

Bij de kraam zal een groot basisframe van een kunstwerk staan wat aangekleed mag worden. Alle kinderen en andere deelnemers worden uitgenodigd om een creatieve bijdrage te leveren door voedselresten en ander rest-materiaal wat wij aanleveren een plekje te geven op het kunstwerk. Daan Overeem van de Stingerbol bereidt deze activiteit voor. De voedselresten op het kunstwerk worden uiteindelijk nuttig gebruikt als diervoer. 

Kok & kunstenaar

Deze activiteit wordt ook gebruikt om aandacht te vragen voor het project Kok & kunstenaar georganiseerd door Stichting de Stingerbol. Doel van Kok & kunstenaar is om consumenten uit te dagen om na te denken over ons dagelijks voedsel, nieuwe mogelijkheden samen te onderzoeken en te reflecteren op nieuwe perspectieven. We gebruiken kunst als positieve prikkel om de toeschouwer gedachten te laten vormen over actuele uitdagingen binnen ons voedselsysteem en het effect op de maatschappij.

Stingerbol, thuisbasis van de kok&kunstenaar, is open van 13:30 – 15:00 voor nieuwsgierige bezoekers. Te zien zijn ook tips van kok & kunstenaar, o.a. mooie foto’s van Serge Lichtenberg en een film van Jasper Udink te Cate.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud