
Boerderij Hoekelum organiseert op zaterdag 4 maart om 14.00 uur een leerzame workshop kaas maken! Meld je aan via boerderij@hoekelum.nl. Je maakt je eigen kaas, die je vervolgens natuurlijk mee naar huis neemt. De workshop duurt 2.5 uur en kost 19.50 per persoon.
Vroeger werd in de kaasmakerij op boerderij Hoekelum op ambachtelijke wijze van rauwe melk Hoekelumse kaas gemaakt. Gedurende de bereiding van de kaas werd extra aandacht geschonken aan de afwerking van de kaas om meer smaak te creëren. Hoekelumse kaas kon na vier weken al gegeten worden. Er werd per jaar circa 100.000 liter melk verkaasd. Hier werden per week gemiddeld 600 vlegelkaasjes van gemiddeld 450 gram van gemaakt.
Inmiddels produceert Kaasboerderij Hoekelum zelf geen kaas meer, maar richt de kaasboerderij zich volledig op het geven van gezellige en creatieve workshops. Zie www.hoekelum.nl.