28 oktober online dag van de stadslandbouw

De dag van de stadslandbouw gaat online door op 28 oktober, vanuit Arnhem. Met een interactieve livestream en online deelsessies met gastsprekers uit Vlaanderen en Nederland, discussie en met als resultaat een lijst met acties voor een maatschappelijke agenda voor Voedsel van dichtbij. Wat heeft deze voedselbeweging nodig om te groeien? Draagvlak, grond, nieuwe samenwerkingen, financiering, bestuurlijke aandacht?

Programma

14.00 uur Opbrengsten van online sessies afgelopen september, als aanzet voor de agenda.

Daarna spreekt Tine de Moor (l), professor Social Enterprise and Institutions for Collective Action aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en inwoonster van het Vlaamse Gent. Zij kijkt naar gemeenschappen door de eeuwen heen. Wat kunnen we daarvan leren? Wat maakt hen veerkrachtig?
Aansluitend presenteert Sandra van Kampen (r) de eerste resultaten van een net afgerond onderzoek onder voedselgemeenschappen in Nederland.

15.15 -16.15 uur Aanvang drie Zoomsessies en een sessie met een klein gezelschap op locatie in Arnhem:

  • Voedsel verbouwen voor een leefbare stad Hoe passen we de sociale waarden van stadslandbouw – zoals activatie en participatie – in het beleid in van bijvoorbeeld woningbouwcorporaties of zorgorganisaties?
  • Land voor de nieuwe boeren Het aantal stadsboeren groeit gestaag. Hoe komt de nieuwe generatie aan grond? Doe inspiratie op uit de Nederlandse en Vlaamse praktijk.
  • Wat is het waard? Waar vind je investeringsgeld? Onder meer Stichting DOEN en de MAEX Impuls vertellen je meer.
  • De kracht van het collectief (sessie in Arnhem) Wat is de kracht van het collectief verbouwen of de collectieve inkoop van voedsel?

16.15 -17.00 uur Arnhem via de livestream voor de oogst van de dag, de bekrachtiging van de samenwerking met Vlaanderen en de presentatie van de agenda Voedsel van dichtbij.

Sandra van Kampen en Youetta Visser begeleiden deze ontmoeting op afstand.

Meer informatie en aanmelden op de site van Stadslandbouw Nederland

X