26 april 2023 | Tweede filmavond ‘Onder het Maaiveld’

Film ‘Onder het Maaiveld’ in Cultura Ede.

Vanwege overweldigende interesse organiseren we 26 april een tweede filmavond rondom de film ‘Onder het Maailveld’. Ook deze keer is er een inleiding over bodemecologie en sluiten we af met drie inspirerende voorbeelden uit gemeente Ede. Deze filmavond is al helemaal vol, reserveren is helaas niet meer mogelijk.

Programma 26 april

18:45   zaaldeuren open

19:00   inleiding door bodemecoloog aan de Wageningen Universiteit Gerard Korthals

19:15   Film Onder het Maaiveld

20:15   Pauze

             Film Onder het Maaiveld

21:20   nagesprek met 3 lokale bodemavonturiers

21:45   Einde

Er is na afloop gelegenheid om na te praten in het Atrium. U kunt aan de bar op eigen kosten consumpties verkrijgen.

  • 3 lokale bodemavonturiers:
  • Malika Cieremans, oprichter en coördinator van CircleEcology – voedselbossen en agroecologie. Beheerder van haar voedselbos in Bennekom. Lees hier meer over Malika’s voedselbos
  • Chris Chancellor, oprichter en tuinder bij no-dig Tuinderij Lichtveen in Bennekom (Binnenveld). Lichtveen is lid van streekproducenten vereniging Streekwaar. Lees hier meer over tuinderij Lichtveen
  • Michiel Cassuto, voormalig biologisch veehouder/producent van Brandroodkaas in Ede. Momenteel docent landbouwtechniek bij Aventus in Apeldoorn

Film Onder het Maaiveld

Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film ‘Onder het Maaiveld’ laat de fascinerende wereld onder de grond zien en vraagt aandacht voor het verstandiger omgaan met de bodem.

Op 26 april is deze film gratis te bekijken in Cultura Ede. Vooraf is er een inleiding door bodembioloog aan de Wageningen Universiteit Gerard Korthals en na de film is er een nagesprek met lokale initiatiefnemers die dagelijks bezig zijn met goed bodembeheer. De avond is bedoeld om je kennis te laten maken met de wereld onder je voeten!

Aanmelden

Een kaartje reserveren voor deze avond is niet meer mogelijk.

 Over de film ‘Onder het Maaiveld’

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? Daarover gaan we na de film met Edese initiatieven in gesprek. Bekijk hier de Trailer!

Praktische informatie

Locatie: Theaterzaal van Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede

U kunt gratis parkeren op het Kuiperplein

Voor meer informatie of vragen: patricia@eetbaarede.nl.

Deel dit bericht via:

Ga naar de inhoud