Kerst koken bij Het Smaakpark

Samen het kerstdiner voorbereiden, speciale workshops voor mooie bijzondere kerstgerechten, een fermentatieworkshop speciaal voor je kerstdiner, bij Het Smaakpark richten ze zich helemaal op de kerstkoken workshops deze maand.

Op 23 of 24 december, tussen 12.00 en 17.00 uur, bereid je tijdens de workshop een creatief, duurzaam en smakelijk diner voor 4 personen (of meer). Op kerstavond hoef je dit alleen nog maar af te maken en te serveren. Je kiest zelf welk smaakmakende voor-, hoofd- en nagerecht je wilt bereiden. Je kunt kiezen voor verschillende voor-, hoofd- en nagerechten voor het kerstdiner.

18 december is er een kerstfermentatie workshop. Je gaat de hele dag werken aan fermentaties die precies klaar zijn met het kerstontbijt en -diner. Wat dacht je van je eigen knapperige desembrood en smakelijk kerstbrood met zelf gemaakte boter tijdens het kerstontbijt? Of zelfgemaakte room, paddenstoelensaus en een marinade voor je vega of vleesgerecht? Je gaat met verschillende gefermenteerde gerechten voor je kerstdiner naar huis.

Vrijdagmiddag 24 december is er een speciale kookworkshop croquembouche. Dat is een nagerecht, een gestapelde toren van gevulde soesjes, met karamel. Chefkok Mick Denneman leert je hoe je luchtige soezen maakt, hij laat je stap voor stap zien hoe je de vulling van de soezen en de karamel maakt en geeft je alle tips en trucs om thuis een mooie, stevige, toren op te bouwen. Je gaat naar huis met de gebakken soesjes, vulling en alle tips om zelf je croquembouche op te bouwen.

Vrijdagmiddag 24 december is er een speciale kookworkshop Beef Wellington. Je leert alle tips en trucs, Mick vertelt je uitgebreid over de opbouw van de unieke combinatie van de verschillende soorten vlees en wat, naast een prachtige uitstraling, de functie is van het krokante deeg. Met een beef wellington wordt jouw kerstdiner direct omgetoverd tot een culinair meesterwerk. Je gaat naar huis met een ovenklare Beef Wellington voor 4-6 personen.

Kerstmaaltijdboxen

Ook zijn er weer diverse kerstmaaltijdboxen verkrijgbaar, met lokale producten en een lekker recept.

Oud en Nieuw

Voor na de kerst is er een workshop oud&nieuw borrelhapjes en een workshop feestelijke bitterballen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X