Voedsel-straatnamen op het World Food Center terrein

De straten op het World Food Center terrein krijgen een relatie met food, natuur en groen. De Voedselraad is om advies gevraagd bij het bedenken van straatnamen.

De Voedselraad heeft verschillende thema’s voorgesteld voor mogelijke namen, zoals Hollandse groenten, kooktechnieken of kookattributen. De straatnamen commissie heeft gekozen voor straatnamen die zijn gebaseerd op verschillende ingrediënten die in de natuur geplukt kunnen worden, de Voedselraad denkt hierbij bijvoorbeeld aan de volgende namen: Bosbes, Vlier, Lijsterbes, Sleedoorn, Krentenboompje, Hazelaar, Tamme kastanje, Look-zonder-look, Braam, Brandnetel, Zevenblad, Amerikaanse vogelkers, Melganzevoet, Herderstasje, Vogelmuur, Hondsroos.

De Voedselraad streeft er naar dat het voedselsysteem in de gemeente Ede wordt omgevormd tot een lokaal, duurzaam en gezond voedselsysteem. Thema’s die ook bij de ontwikkeling van het World Food Center aan de orde zijn. Zij vindt het dan ook belangrijk dat de straatnamen dit ook uitstralen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X