Brandrood kaas stopt

Helaas is de biologische kaasboerderij Brandrood in Kernhem gestopt. Door onder andere de droge zomers en het wegvallen van de verkoop aan de horeca (70% van de omzet) door Corona, is het niet gelukt om de boerderij open te houden. De productie wordt niet voortgezet elders. De kudde Brandrode runderen is gedeeltelijk naar andere eigenaren gegaan en een gedeelte gaat mee met de huidige eigenaren.

Brandrood kaas

Arjen en Karina Schermer maakten van de melk van het zeldzame Nederlandse Brandrode Rund een ambachtelijke biologische kaas. De koeien leefden als familiekudde en konden hun horens houden. Met het ontwikkelen van deze kaas werd een manier gevonden om het oeroude Brandrode Rund te behouden als levend erfgoed. Er is nog een beschikbare voorraad kaas, kijk op de website van Brandrood kaas voor contactgegevens.

De boerderijwinkel van Brandrood kaas is nu gesloten en wordt tzt overgenomen door Remeker kaas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X