Week zonder vlees in Ede

Deze week is het ‘Nationale Week Zonder Vlees’, een initatief van verschillende partners uit de voedselindustrie. Samen vinden zij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen ze een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik.

Zoek je inspiratie voor recepten zonder vlees of vis? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij de Edese foodbloggers:

Miss Beanie: vegan en vegetarische gerechten met groenten uit eigen moestuin (Miss Beanie geeft schrijft ook over duurzaamheid en geeft nuttige tips over moestuinieren)

Anouks kookboek: vegetarische en vegan gerechten die makkelijk te maken zijn (Anouk schrijft ook over bijvoorbeeld leuke festivals en toffe bedrijven)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X