Remeker breidt uit naar Landgoed Kernhem

Remeker, de bekende Kaasmaker uit Lunteren, breidt uit naar Landgoed Kernhem in Ede. Het bedrijf van de familie Van de Voort pacht de gronden en opstallen van boerderij ‘Engelenhove’ op het landgoed. De boerderij is in eigendom bij de gemeente Ede. Remeker kan met deze uitbreiding in de groeiende vraag naar haar kaas voorzien.

30 jaar biologisch

Op de Groote Voort in Lunteren houdt de familie op dit moment 90 Jersey melkkoeien en jongvee. Alle melk wordt op de boerderij verwerkt tot kaas. De bedrijfsvoering is al 30 jaar biologisch. Het jongvee zal worden verplaatst naar de Engelenhove, zodat in Lunteren de veestapel kan uitbreiden naar 115 melkkoeien. De familie Van de Voort start direct met het bewerken van de grond bij de Engelenhove. De feitelijke overname van de boerderij vindt 1 juni plaats.

Plannen

Op landgoed Kernhem wil Remeker onder dezelfde merknaam ook rauwmelkse Kefir en Kwark gaan verkopen. Peter van de Voort: ,,We willen in de hooiberg een zuivelbereidingsruimte maken met veel glas. Bezoekers kunnen dan ter plekke meekijken. We zijn ook van plan om een mooie winkel te maken in de monumentale Paardenschuur, met een stamtafel voor koffie, thee en gebak. Daarnaast willen we graag excursies en kleinschalige festivals op de boerderij organiseren.’’

Pachtcontract

Met de gemeente Ede is een langjarig pachtcontract gesloten, die het Remeker mogelijk maakt om onder meer in vruchtbare bodems te investeren. Zie voor de hele tekst www.ede.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X