5 oktober Gelderse Korte Keten sessie

Op 5 oktober organiseert het Gelders Kennisnetwerk Voedsel ‘De Gelderse Korte Keten Sessie’ in de Mauritskazerne op het World Food Center.

In Gelderland zijn talloze ondernemers en initiatieven die zorgen voor producten uit eigen regio. Tijdens deze online ontmoeting passeren verschillende initiatieven de revue en vertellen afnemers waarom regionale producten voor hen belangrijk zijn. En, er worden nieuwe keten-samenwerkingen aangekondigd. Op dezelfde dag vindt in de middag de nationale handelsmissie plaats met minister Schouten.

Doel is aandacht te vragen voor korte ketens en te zoeken naar manieren voor verdere professionalisering en opschaling. Hoe komen we tot meer structurele afzet, wat zijn obstakels en hoe kunnen we samenwerken in de volgende stappen?

Deze bijeenkomst is voor: 

  • geïnteresseerden in korte voedselketens in Gelderland
  • ondernemers, organisaties en andere betrokkenen bij één van de samenwerkingen in Gelderland
  • zorginstellingen, horecaondernemers, supermarkten en andere geïnteresseerde afnemers
  • gemeenten, provincie, voedselcoördinatoren, kennisinstellingen en andere faciliterende organisaties

Voorlopig programma | Met presentator Youetta Visser
Op het World Food Centre zijn enkele sprekers en tafelgasten, samen met gedeputeerde Peter Drenth. Publiek is online aanwezig: u kunt meeluisteren, reactie geven en vragen stellen.

9.30  Online inloop

10.00 – 12.00  Afwisselend programma
Tafelgesprekken, online reacties en gesprekken, verschillende Gelderse initiatieven, lancering nieuwe samenwerkingen en deals. Met onder meer:

  • Waarom meer eten uit korte keten?
    • Gelderse Korte Ketens in cijfers, door Jan-Willem van der Schans
    • Waarom zet provincie Gelderland in op korte ketens? door gedeputeerde Peter Drenth
    • Wat nodig om verder te komen in Gelderland?
  • Meer B2B afzet naar bord en schap: hoe regelen we dat? Verschillende grote afnemers vertellen waarom zij kiezen voor regionale producten:
    • Gerben Smit, divisiedirecteur Campus en Facilities Radboud Universiteit en Paul Roelofsen, Oregional
    • Timo Kruft, eigenaar evenementenbedrijf TeKa Groep en Boerenhart
    • Hans Kok, eigenaar Jumbo Colmschate Deventer
  • Slimme samenwerking in de keten Afnemers in de korte keten, van consument tot B2B klant, hebben uiteenlopende wensen en behoeften. Het vraagt veel van ondernemers om daarop in te spelen. Verschillende voorbeelden van slimme samenwerking komen langs:   
    • Hilde Engels, De Betuwse Fruitmotor, over de Betuwse voedselketen waar zij met anderen aan bouwt
    • Eerlijk Eten uit de Streek: nieuwe samenwerking tussen boeren en burgers
    • Steven Koster, Puurland en De Groene Rijders over slimme verwerking
    • en meer…
  • Hoe verder naar meer korte ketens in Gelderland?
    • Vooruitblik 
    • Boodschappen voor de nationale handelsmissie

Het actuele programma vindt u online, aanmelden via deze link

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X