Smoothie met bloemkool en cacao

Een recept van Miss Beanie, een smoothie met bloemkool en cacao.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 275 gram gekookte/gestoomde bloemkoolroosjes
  • 300 ml fairtrade kokosmelk
  • 20-25 gram fairtrade rauwe cacao
  • 10 ml citroensap
  • 50 gram dadels
  • 15 gram lijnzaad
  • Mespunt vanillepoeder
  • Klein snufje zeezout of himalayazout
  • Klein scheutje olie (bijv. walnootolie, lijnzaadolie, kokosolie, hennepolie)
  • Topping: nootjes, kokosflakes, citroenzest, nootjes/zaden, eetbare bloemen, muntblaadjes en/of een snuf kaneel

Aan de slag

Blend alle ingrediënten in de blender of staafmixer tot een egale massa. Proef of je nog iets meer citroensap of vanillepoeder nodig hebt. Schep in twee schaaltjes en maak af met een lekkere topping.

Deze chocoladesmoothie met bloemkool is vers het lekkerst.

Kijk voor veel meer tips en achtergrond op de site van Miss Beanie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X