Palmkool: chips

Dit is een recept van Miss Beanie, chips van palmkool, een leuke snack op je borrelplank! Miss Beanie gebruikte en mix van kerrie- en paprikapoeder maar qua smaakmakers kan je eigenlijk alle kanten op, gewoon even kijken wat je keukenkast in de aanbieding heeft.

Keukentools

  • 1 of 2 ovenplaten
  • bakpapier
  • Maatlepels
  • Mengkom

Benodigdheden

  • ong 50 gram palmkool (exclusief bladnerven)
  • 1 theelepel olijfolie
  • Snuf zout
  • ½ theelepen kerrie

Aan de slag

  • Snij de nerven van het blad. Je kunt ze bewaren voor een wokgerecht of voor in de soep; weggooien is zonde! Vries ze desnoods in, om ze op een later moment te verwerken
  • Snij de bladeren in stukken. De grootte bepaal je zelf. Snij ze zeker niet kleiner dan ong 4 centimeter want ze slinken nog!
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 125 graden hetelucht
  • Meng de gesneden palmkoolbladeren met de olie, een snuf zout en de kerrie
  • Spreid de chips uit over de twee ovenplaten die je hebt bekleed met de bakvellen en bestrooi evt. nog met wat zout
  • Bak gedurende 15 minuten op 125 graden en draai de oven dan terug naar 100 graden en bak nog ca 10/15 minuten. Controleer vanaf dat moment regelmatig want iedere oven is anders.

Kijk voor foto’s en het hele verhaal op de site van Miss Beanie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X