Watertappunt en gratis fruit voor scholen

Gezonde voornemens voor volgend schooljaar? Voor het schooljaar 2020/2021 zijn twee regelingen geopend.

Kraanwatertappunt

Scholen kunnen een subsidie aanvragen voor het aanleggen van een kraanwatertappunt. Water drinken is goedkoop, lekker én gezond. Om het drinken van kraanwater op meer op scholen te stimuleren is de Subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. Honderden scholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op school. De deadline voor het indienen van facturen binnen de eerste ronde van de subsidie is verlengd tot 1 september 2020. Meer informatie en inschrijven voor watertappunt.

Smaaklessen en EU schoolfruit

Ook is er weer de mogelijkheid voor scholen om zich in te schrijven voor Smaaklessen en EU schoolfruit. Tussen 31 augustus en 11 september kunnen scholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2020-2021. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken, 3 porties groente en fruit per leerling, per week.

Het EU-Schoolfruitprogramma is bedoeld voor basisscholen, speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Meer informatie op de website van EU Schoolfruit.

Edese Voedingscoaches

Zou je als school wel ondersteuning kunnen gebruiken bij het aanvragen van subsidies en het maken van een keuze tussen alle regelingen? Neem dan contact op met de Edese voedingscoaches!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X